SBI PO English Language Questions and Answers | Download in PDF

SBI PO English Language Questions and Answers | Download in PDF

SBI PO English Language Questions and Answers

The officials of the State Bank of India (SBI) has been released the notification in order to select Probationary Officers (PO) to fulfill various vacancies across India. However, SBI has its own brand in the banking sector across the nation. Therefore, the competition will be heavy in order to clear the examination. For the sake of applicants, we have provided SBI PO English Language Questions and Answers in this article. However, SBI Probationary Officers (PO) English Language Questions and Solutions are very important to crack the exam.

Competitors can practice sbi.co.in PO English Language Questions and Answers from this section. We have provided the required State Bank of India (SBI) PO English Language Questions and Answers to prepare. Therefore, aspirants can make a look at them in order to clear the examination easily. Candidates can download SBI PO English Language Questions and Solutions in the form of PDF also.

To Check SBI PO Notification: Click Here

SBI PO English Language Questions and Answers

However, in SBI Probationary Officers (PO) examination the English language is very important. Because of the English language section contained in both Prelims and Mains examinations of Probationary Officers (PO). The number of questions asked in the Prelims Exam is 30 and in Mains Exam is 30. For the benefit of competitors, we have listed SBI PO English Language Questions and Answers with clear explanation.

Competitors Can Also Check: SBI PO Syllabus

Directions (Q.1-10): In each question given below a sentence is given and is divided into three parts I, II and III. For each part a correction statement is also given, you have to determine which part requires correction and select it as your answer.

1. To read Naipaul, to listen to him, to follow his life story, / was to be perpetually nudged to reassess not just him, but also / his subject matter and one’s own view of the world.

I. To read Naipaul, to listen to him, to follow its life story,
II. was to be perpetually nudged to reassess not just him, but also
III. his subject matters and one’s own view of the world.

1. I, III
2. III
3. I, II
4. II
5. None of these

Answer: 4. II

Explanation :
To read Naipaul, to listen to him, to follow his life story, was to be perpetually nudged to reassess not just him, but also his subject matter and one’s own view of the world.

2. Whether the changes adopted to the court while finalizing a new / constitution for the BCCI differ in significant ways from what was/proposed by the Lodha committee will be a matter of debate.

I.Whether the changes adopted by the court while finalizing a new
II. constitution for the BCCI differ in a significant way from what was
III. proposed by the Lodha committee will be a matter of debate.

1. II
2. I, III
3. II, III
4. I, II
5. None of these

Answer: 2. I, III

Explanation:
Whether the changes adopted by the court while finalizing a new constitution for the BCCI differ in significant ways from what was proposed by the Lodha committee will be a matter of debate.

Applicants Can Download: SBI PO Call Letter

3. Aristotle believed that the best way to understand / why things are the way they were is to understand / what purpose they were designed to serve.

I. Aristotle believed that the best ways to understand
II. why things are the way they are is to understand
III. what purpose they were designed to serve.

1. II, III
2. I, II
3. II
4. III
5. None of these

Answer: 3. II

Explanation:
Aristotle believed that the best way to understand why things are the way they are is to understand what purpose they were designed to serve.

4. Peacocks aren’t just pretty; they’re pretty good at surviving, / Bhopal-based scientists have found after they sequenced / the entire peacock genome for the first time and compared it to other birds.

I. Peacocks aren’t just pretty; they’re pretty good by surviving,
II. Bhopal-based scientists had found after they sequenced
III. the entire peacock genomes for the first time and compared it to other birds.

1. I, II
2. II, III
3. I
4. I, III
5. None of these

Answer: 5. None of these

Explanation:
Peacocks aren’t just pretty; they’re pretty good at surviving, Bhopal-based scientists have found after they sequenced the entire peacock genome for the first time and compared it to other birds.

Aspirants Can Also Refer: SBI PO Previous Papers

5. The studies of the Dravidian languages is crucial for understanding/prehistory in Eurasia, as they played a significant role / influencing other language groups.

I. The study of the Dravidian languages is crucial for understanding
II. prehistory in Eurasia, as they had played a significant role
III. in influencing other languages groups.

1. I
2. I, III
3. II
4. II, III
5. None of these

Answer: 1. I

Explanation:
The study of the Dravidian languages is crucial for understanding prehistory in Eurasia, as they played a significant role in influencing other language groups.

6. The latest revisions in the base year for the Index of Industrial Production / and the Wholesale Price Index reveals an overall macroeconomic picturesque that is / at once heartening, given the underlying resilience reflected in the data.

I. The latest revisions to the base year for the Index of Industrial Production
II. and the Wholesale Price Index reveal an overall macroeconomic picture that is
III. at once heartening, given the underlying resilience reflected in these data.

1. II, III
2. I, II
3. III
4. I
5. None of these

Answer: 2. I, II

Explanation:
The latest revisions to the base year for the Index of Industrial Production and the Wholesale Price Index reveal an overall macroeconomic picture that is at once heartening, given the underlying resilience reflected in the data.

Competitors Can Also Check: SBI PO Exam Centers

7. State-run thermal power plants in India’s coastal States have again begun buying / overseas coal due to domestic coal shortages, government and utility officials said, / in a setback for the country’s long-term plans to eliminate imports.

I. The state-run thermal power plant in India’s coastal State has again begun buying
II. overseas coal due for domestic coal shortages, government and utility officials said,
III. in a setback for the country’s long-term plan to eliminate import.

1. II
2. I, III
3. II
4. I
5. None of these

Answer: 5. None of these

Explanation:
State-run thermal power plants in India’s coastal States have again begun buying overseas coal due to domestic coal shortages, government and utility officials said, in a setback for the country’s long-term plans to eliminate imports.

8. The brouhaha over a private sector group adopting Red Fort / with the promise of spending Rs 25 crore over five years / to give the dilapidated area a facelift being misplaced.

I. The brouhaha over a private sector group adopted Red Fort
II. with the promise of spending Rs 25 crore in five years
III. to give the dilapidated area a facelift is misplaced.

1. III
2. I, II
3. II
4. I, III
5. None of these

Answer: 1. III

Explanation:
The brouhaha over a private sector group adopting Red Fort with the promise of spending Rs 25 crore over five years to give the dilapidated area a facelift is misplaced.

9. While companies complain that the CSR obligations mandated in Companies Act are / an invisible tax and outsources government’s social sector responsibilities for them, project around / monuments are also a brand-building opportunity because of high visibility and large footfalls.

I. While companies complain that the CSR obligations mandated in Companies Act are
II. an invisible tax and outsources government’s social sector responsibilities to them, projects around
III. monuments are also a brand-building opportunity because of high visibility and lengthy footfall.

1. III
2. I
3. I, III
4. II
5. None of these

Answer: 4. II

Explanation:
While companies complain that the CSR obligations mandated in Companies Act are an invisible tax and outsources government’s social sector responsibilities to them, projects around monuments are also a brand-building opportunity because of high visibility and large footfalls.

10. Historians agree unanimously that the French Revolution was a / watershed event that changed Europe irrevocably, following in the / footsteps by the American Revolution, which has occurred just a decade earlier.

I. Historians agree unanimously that the French Revolution was a
II. a watershed event that was changed Europe irrevocably, following in the
III. footsteps of the American Revolution, which had occurred just a decade earlier.

1. II
2. I, III
3. III
4. I
5. None of these

Answer: 3. III

Explanation:
Historians agree unanimously that the French Revolution was a watershed event that changed Europe irrevocably, following in the footsteps of the American Revolution, which had occurred just a decade earlier.

Directions (Q.11-20): Inthe questions given below, there is a sentence in which one part is given in bold. The part given in bold may or may not be grammatically correct. Choose the best alternative among the four given which can replace the part in bold to make the sentence grammatically correct. If the part given in bold is already correct and does not require any replacement, choose option (5), i.e. “No replacement required” as your answer.

11. In 1834, the British Parliament made a solace aspect to the workers, passing a Poor Law that was aimed to protect workers from starvation in time of unemployment.

1. twisted to the workers
2. a kink for these workers
3. spacious routine where the workers
4. desolate to the workers
5. No replacement required

Answer: 4. desolate to the workers

Explanation:
desolate to the workers- unused or waste for the workers

To Check SBI Probationary Officers (PO) Job Profile: Click Here

12. Alliances are naturally addition to international politics and friend-enemy binaries and historical hesitations are often cast aside when such alliances take shape.

1. traits where international politics may
2. characteristics in international politics
3. natural to international politics
4. fetish examples of international politics
5. No replacement required

Answer: 3. natural to international politics

Explanation:
natural to international politics- normal routine in international politics

13. In South Africa, Gandhi became involved in efforts to end discrimination against the Indian minority there, who were customaries by both the British and by the Boers, descendants of the original Dutch settlers of the region.

1. natively expressed both by British
2. oppressed both by the British
3. innate by both the British
4. familiar destructed by both the British
5. No replacement required

Answer: 2. oppressed both by the British

Explanation:
oppressed both by the British – exploited by British

14. The new political charter of Hamas marks a departure from several of its earlier controversial positions, indicating that the Islamist movement is willing to take a most realistic view of the Israel-Palestine conflict.

1. had indigenous deportation of
2. were habitual with the ongoings
3. counted an exit from various
4. are intuitive as to what
5. No replacement required

Answer: 5. No replacement required

Explanation:
There is no replacement required.

15. When India gained its independence and Gandhi gained martyrdom in 1947 and ’48, the country set an example that African and Asian leaders will follow to independence by the decadence that followed.

1. in the decades that followed
2. for the decades that followed
3. in the decades that preceded
4. as to the decades that were following
5. No replacement required

Answer: 1. in the decades that followed

Explanation:
in the decades that followed- years which followed

To Know भारतीय स्टेट बैंक PO Salary Details: Click Here

16. It is testamentary to the unexpectedness of Theresa May’s call for a snap general election that even in the hour before the announcement when her office had indicated that the British Prime Minister would be speaking on the steps of Downing Street.

1. testament for the inherent
2. a testament to the unexpectedness
3. testament in the congruously
4. testament upon the probability
5. No replacement required

Answer: 2. a testament to the unexpectedness

Explanation:
a testament to the unexpectedness – tribute/reward to the surprised

17. Since the benefits of globalization are diffusing between billions of people while its costs are concentrated on a smaller but organized group, such adjustments often end up validating populist, protectionist policies.

1. are impulse among many
2. are diffused among startling
3. are diffused among billions
4. are fortuitous among many
5. No replacement required

Answer: 3. are diffused among billions

Explanation:
are diffused among billions – distributed among

18. It is important to reflect on how the medical profession —always held in respect in our society has come to such a sorry pass where health-care workers needing caring from the very people they are meant to take care of.

1. workers need protection from
2. workers need refining of
3. workers needing modification from
4. workers need unclad protection from
5. No replacement required

Answer: 1. workers need protection from

Explanation:
workers need protection from – needs security

19. Pakistan has consistently used terrorism as a tool of statecraft, and yet there is a recognition today that it is pivotal stature in addressing terror.

1. it is a comforting state
2. it is a pivotal state
3. it is an expedient
4. it is a nuanced way
5. No replacement required

Answer: 2. it is a pivotal state

Explanation: Both are the same

20. In 1962, Beijing had masked its intentions skilfully, while India, in the absence of any major overt action by China, was lulled into a false sense of complacency.

1. reassured to a false sensing
2. lulled into falsity senses
3. buffering at a false sense
4. lulled into a salvation sense
5. No replacement required

Answer: 5. No replacement required

Explanation:
There is no replacement required.

Directions (Q.21-30): In the questions given below, Here we are creating a questioned sample in Spotting Errors. Candidates should find out error part in the given sentence otherwise choose option 5 i.e No error.

21. When a man life hangs / in the balance, political / point-scoring, especially at / this stage, can be counterproductive.

1. When a man life hangs
2.in the balance, political
3. point-scoring, especially at
4. this stage, can be counterproductive.
5. No error

Answer: 1. When a man life hangs

Explanation:
Replace ‘man’ with ‘man’s’.
Possessive common nouns are common nouns or pronouns that own other nouns. Apostrophes are used to indicate this possession in the following ways:
If the noun does not end in -s (in most cases this means it is singular), add -‘s.
Here are two examples:
The bike’s handlebars were bent in the crash.
The boy’s sister traveled by bus to meet us.

22. It should sting the conscience of /governments that they learned nothing / from the Uphaar cinema hall fire in / New Delhi in 1998 that killed 59 people.

1. It should sting the conscience of
2. governments that they learned nothing
3. from the Uphaar cinema hall fire in
4. New Delhi in 1997 that killed 59 people.
5. No error

Answer: 4. New Delhi in 1997 that killed 59 people.

Explanation:
Replace ‘on’ with ‘in’.
In – expressing a period of time during which an event happens or a situation remains the case.

23. The impartial inquiry is needed to determine / what building and other rules was/violated in Mumbai, and to identify / the officials who allowed them.

1. The impartial inquiry is needed to determine
2. what building and other rules was
3. violated in Mumbai, and to identify
4. the officials who allowed them.
5. No error

Answer: 2. what building and other rules was

Explanation:
Replace ‘was’ with ‘were’.

24. Landmark amendments to the Drugs and Cosmetics / Act in 2013 led to better protection of vulnerable / groups such as illiterate people, but more regulation / is needed to ensure truly ethical research.

1. Landmark amendments to the Drugs and Cosmetics
2. Actin 2013 led to better protection of vulnerable
3. groups such as illiterate people, but more regulation
4. is needed to ensure truly ethical research.
5. No error

Answer: 5. No error

Explanation:
No error
Given the sentence is correct.

25. Such over-volunteering occurs / more frequently in bioequivalence/studies, that test the metabolism / of generics in healthy subjects.

1. Such over-volunteering occurs
2. more frequently in bioequivalence
3. studies, that test the metabolism
4. of generics in healthy subjects.
5. No error

Answer: 3. studies, that test the metabolism

Explanation:
Replace ‘that’ with ‘which’.
There is a difference in use. Relative clauses—the sort of clause you use, “which is blue” / “that is blue”, which tells us something more about the noun referred to by which or that—are of two sorts: restrictive and nonrestrictive. A restrictive clause restricts the noun it modifies to what’s defined in the clause.

26. While such duplicity by a CRO is / likely to be found in, volunteer/deception, which can impact data / as greatly, can slip under the radar.

1. While such duplicity by a CRO is
2. likely to be found in, volunteer
3. deception, which can impact data
4. as greatly, can slip under the radar.
5. No error

Answer: 2. likely to be found in, volunteer

Explanation:
Explanation: ‘find out’ will be correct phrasal verb instead of ‘find in’.
find out – to learn by study, observation, or search: discover. 2 a: to catch in an offense (such as a crime)

27. One potential solution is a national / registry of trial volunteers, which / will alert a CRO when someone signs on/for two studies simultaneously.

1. One potential solution is a national
2. registry of trial volunteers, which
3. will alert a CRO when someone signs on
4. for two studies simultaneously.
5. No error

Answer: 3. will alert a CRO when someone signs on

Explanation:
‘signs up’ will be a correct phrasal verb instead of ‘sings on’.

28. Another option is to pay / volunteers less, taking away the / financial incentive to fudge / their participation history.

1. Another option is to pay
2. volunteers less, taking away the
3. financial incentive to fudge
4. their participation history.
5. No error

Answer: 5. No error

Explanation:
No error
Given the sentence is correct.

29. One of the main reason for this volatility is / speculation and the entry into the market / of a large number of people lured by / the prospect of quick and easy profits.

1. One of the main reason for this volatility is
2. speculation and the entry into the market
3. a large number of people lured by
4. the prospect of quick and easy profits.
5. No error

Answer: 1. One of the main reason for this volatility is

Explanation:
Replace ‘reasons’ with ‘reason’.
One of the + plural noun.

30. A number of investor, daunted by the / high price of bitcoin, have put their / money into less well-established and often / spurious cryptocurrencies, only to lose it all.

1. A number of investor, daunted by the
2. high price of bitcoin, have put their
3. money into less well-established and often
4. spurious cryptocurrencies, only to lose it all.
5. No error

Answer: 1. A number of investor, daunted by the

Explanation:
Replace ‘investor’ with ‘investors’.
A number of the + Plural noun.
The number of + Singular noun.

Directions (Q.31-40): In the questions given below, Here we are creating a questioned sample in sentence fillers. Choose the correct option in order to complete the entire sentence properly

31. It is one’s ___________ gratitude for all of life’s blessings and contentment with one’s lot with no ___________ of greed or covetousness.

1. capricious, conspicuous
2. freakish, visible
3. occasional, subtle
4. personal, discernible
5. profound, vestige

Answer: 5. profound, vestige

Explanation:
profound – (of a state, quality, or emotion) very great or intense.
Vestige – a trace or remnant of something that is disappearing or no longer exists.

32. Spirituality is a ___________ state of peaceful bliss, not due to external ___________ but due to a strong inner connect with one’s own Divine core.

1. private, distinct
2. perpetual, stimuli
3. unshared, explicit
4. loosen, concealed
5. ruthless, disguised

Answer: 2. perpetual, stimuli

Explanation:
perpetual – never ending or changing.
stimuli – a thing or event that evokes a specific functional reaction in an organ or tissue.

33. It is being equipped with the ___________ wisdom to acknowledge the ___________ of the transitory aspects of life over what is transitory.

1. primordial, sublimity
2. relentless, exposed
3. release, glaring
4. unbind, indisputable
5. cease, groveling

Answer: 1. primordial, sublimity

Explanation:
primordial – existing at or from the beginning of time; primeval.
sublimity – of very great excellence or beauty.

34. Spirituality is also about ___________ life in an ___________, magnanimous and righteous manner.

1. untie, observable
2. remorseless, undeniable
3. pestilential, transparent
4. traversing, altruistic
5. delay, prominent

Answer: 4. traversing, altruistic

Explanation:
traversing – travel across or through.
altruistic – showing a disinterested and selfless concern for the well-being of others; unselfish.

35. It is remaining detached in the midst of worldly attachments, performing one’s duties ___________ without giving in to one’s egocentric ___________.

1. lethal, monstrous
2. hinder, lucid
3. pestilent, manifest
4. noxious, palpable
5. meticulously, disposition

Answer: 5. meticulously, disposition

Explanation:
meticulously – in a way that shows great attention to detail; very thoroughly.
disposition – a person’s inherent qualities of mind and character.

36. Spirituality is being aware and ___________ of the eternal and ___________ laws of life, thereby making life and its functioning lucid.

1. chaotic, perceivable
2. blotchy, patent
3. appreciative, infallible
4. grievous, precise
5. malignant, pronounced

Answer: 3. appreciative, infallible

Explanation:
appreciative – feeling or showing gratitude or pleasure.
infallible – incapable of making mistakes or being wrong.

37. The wisdom and virtuous ___________ of a spiritual individual do not remain engaged as mere theoretical knowledge but spill forth in all its ___________ in his day-to-day conduct and behavior.

1. disposition, resplendence
2. grim, homeliness
3. unrelenting, hideousness
4. poisonous, disfigurement
5. disheveled, perplex

Answer: 1. disposition, resplendence

Explanation:
disposition – a person’s inherent qualities of mind and character.
resplendence – is a quality of almost unbelievably majestic beauty.

38. Armed with the Banking Regulation (Amendment) Act, 2017 and ___________ authorisation by the government, RBI has issued definitive directions to banks for time-bound resolution of stressed assets including through the ___________ and Bankruptcy Code (IBC), 2016.

1. disordered, monstrousness
2. disorganized, offensiveness
3. merciless, disturb
4. intense, discommode
5. subsequent, Insolvency

Answer: 5. subsequent, Insolvency

Explanation:
subsequent – coming after something in time; following.
Insolvency – the state of being insolvent.

39. This has filled an important gap in the ___________ armoury of RBI, bringing focussed and time-bound punitive action once a regulatory ___________ is identified.

1. grimy, plainness
2. grave, displace
3. fatal, distract
4. extreme, repulsiveness
5. deterrence, violation

Answer: 5. deterrence, violation

Explanation:
deterrence – the action of discouraging an action or event through instilling doubt or fear of the consequences.
violation – the action of violating someone or something.

40. Contrary to popular belief, Prime Minister Indira Gandhi had ___________ to the July 1969 nationalization not as an instrument necessary to achieve social goals but as a weapon to sack her political ___________, then finance minister Morarji Desai.

1. grubby, perceptible
2. littered, madden
3. ending, frenzy
4. resorted, rival
5. dried, disarrange

Answer: 4. resorted, rival

Explanation:
resorted – turn to and adopt (a course of action, especially an extreme or undesirable one) so as to resolve a difficult situation.
rival – a person or thing competing with another for the same objective or for superiority in the same field of activity.

Directions – ( Q.41-45)This is the section of Para Jumbles. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. If the Jana Sangh came to power as part of the Janata Party in 1977, it was in no small measure due to his readiness to mend fences and build bridges with former political opponents.
B. Without a doubt, he was born of the Rashtriya Swayamsevak Sangh, the torchbearer of Hindutva
C. Ever the contrarian, Vajpayee was equally the consensus-seeker and the alliance-builder who could traverse ideological divides and overcome political animosities with a skill set that was a throwback to the Nehruvian era.
D. But his rise in the Jana Sangh was at a time when it was not on the ascendant, and this meant he always tried to outgrow his organization.
E. Vajpayee spent a lifetime trying to make his party displace the Congress from power, and to this end, he switched between fighting the Congress’s tactics and mimicking them.
F. If one word could best describe a man, then for Atal Bihari Vajpayee that would have to be compromised.
G. A brilliant parliamentarian and a shrewd politician who could demolish political opponents with his acerbic wit, Vajpayee was also the elder statesman who was never afraid to reach out and make peace with India’s neighbors.

41. Which is the Fourth sentence after Rearrangement?

1. G
2. B
3. D
4. F
5. A

Answer: 2. B

Explanation:
Correct Sequence –FCGBDEA

42. Which is the Second sentence after Rearrangement?

1. E
2. A
3. B
4. C
5. G

Answer: 4. C

Explanation:
Correct Sequence – FCGBDEA

43. Which is the Fifth sentence after Rearrangement?

1. A
2. E
3. D
4. G
5. F

Answer: 3. D

Explanation:
Correct Sequence – FCGBDEA

44. Which is the Third sentence after Rearrangement?

1. B
2. A
3. E
4. D
5. G

Answer: 5. G

Explanation:
Correct Sequence – FCGBDEA

45. Which is the First sentence after Rearrangement?

1. F
2. C
3. B
4. A
5. E

Answer: 1. F

Explanation:
Correct Sequence – FCGBDEA

Directions (Q. 46 – 50): This is a Reading Comprehension section. Read the following passage carefully and answer the given questions. Certain words/phrases are given in bold to help you to locate them while answering some of the questions.

There is little that is surprising about India’s recent refusal to allow Google to launch its Street View service, which gives users a 360-degree view of public spaces. As this newspaper has reported, the proposal was rejected following objections raised by the Defence Ministry. The decision is said to have come in the backdrop of the terror attack on the Pathankot airbase in January, with investigators suspecting that terrorists used Google Maps to study the topography of the targeted area. Barely days after the airbase attack, the Delhi High Court asked the government to examine the issue of sensitive locations such as defense installations and nuclear power plants showing on Google Maps. It isn’t clear if these concerns have been addressed. Street View goes a step further than the maps. It displays panoramic views of public spaces, thanks to images captured by Google’s moving vehicles, adding a layer of depth and reality to the maps. India has hinted that its refusal is not final and that such issues could be resolved once the Geospatial Bill, which seeks to regulate map-creation and sharing, comes into force. But it is unclear whether this will help, given that the proposed legislation is somewhat overenthusiastic about regulation. India isn’t the first country to seem troubled by Street View. Since its launch in 2007 in the U.S., the service has faced roadblocks in many countries. In the U.S., for instance, both the Department of Homeland Security and the Department of Defense had concerns over Google capturing images of sensitive locations. In Europe, especially Germany, concerns over loss of privacy took center stage. The script wasn’t different in Japan.

And yet, Street View is available in all these countries. Solutions were eventually found. Before long, the service figured out a way to blur people’s faces and license plates automatically before the pictures were made public. In the U.S., Google was asked to remove sensitive information, and its image-capturing cars were ordered to keep off military bases. In Germany, households were given the option of blurring their buildings. In Japan, the height from which the cameras scanned the neighborhoods was lowered and local governments were notified prior to Google’s photography. Even Israel, which takes internal security very seriously, gave the green signal to Street View five years ago, reportedly making sure Google doesn’t show images in real-time and only photographs public spaces open to all. While there is an obvious tourism angle involved, Google representatives have spoken of Street View’s usefulness in disaster management. All things considered, it might not be in India’s best interests to keep out this technology for long.

46. Why Google’s Street View service proposal was rejected?

1. because of the come terror attack on the Pathankot airbase suspected that terrorists used Google Maps to study the topography of the targeted area.
2. it might be in India’s best interests to keep out this technology for long.
3. Only B
4. Only A
5. None of the Above.

Answer – 4. Only A

Explanation: Only A

47. Which among the following is false according to the passage given above?

1. In Europe, especially Germany, concerns over loss of privacy took center stage.
2. In Japan, the height from which the cameras scanned the neighborhoods was lowered and local governments were notified prior to Google’s photography.
3. only A
4. Both A and B
5. Neither A or B

Answer – 5. Neither A or B

Explanation: Neither A or B.

48. Which among the following is TRUE according to the passage given above?

1. India isn’t the first country to seem troubled by Street View
2. the green signal to Street View five years ago, reportedly making sure Google doesn’t show images in real-time and only photographs public spaces open to all
3. Before long, the service not figured out a way to blur people’s faces and license plates automatically before the pictures were made public.
4. Both A and B.
5. All of the above.

Answer – 4. Both A and B.

Explanation: Both A and B.

49. Which of the following would be a suitable title of the passage?

1. Google street view services
2. issues of safety
3. Views to watch
4. Google’s street view
5. None of these

Answer – 3. Views to watch

Explanation: Views to watch

50. According to the passage which of the following countries to seem troubled by Street View?

1. Germany
2. Japan
3. United States
4. All of the above
5. None of these

Answer – 4. All of the above

Explanation: All of the above

To Download SBI PO English Language Questions and Answers – Click Here

We hope that aspirants who are searching for SBI PO English Language Questions and Answers have got the required practice session from this article. For more updates as well as practice sections. Please visit our site, ibpsguru.in. Thank You.

Leave a Comment